Exercitii de baza pentru muschiul pectoral

Impins din culcat orizontal cu bara de la piept. Din culcat dorsal(pe spate) se impinge bara cu ambele brate. Exercitiul dezvolta muschiul pectoral mare; indirect actioneaza si musculatura deltoidului, tricepsului si antebratului. In general exercitiul in folosim pentru a dezvolta partea inferioara a pectoralului, deci este bine ca pe tot parcursul miscarii bara trebuie sa coboare in partea inferioara a muschiului pectoral(deasupra partii superioare a muschiului abdominal drept).


Impins cu gantere din culcat orizontal de la piept. Exercitiul se poate executa impingand ganterele simultan sau alternativ. Exercitiul dezvolta muschiul pectoral mare, fascicolele deltoidului si tricepsului. De asemenea exercitiul se poate efectua si pe plan inclinat. In partea de inceput a miscarii palmele privesc inainte iar in partea finala palmele privesc fata in fata; deci pe parcursul miscarii palmele se rotesc...


Impins cu bara de la piept din sezand pe plan inclinat . Din sezand cu trunchiul rezemat se executa impinsul cu ambele brate. Exercitiul dezvolta marele pectoral, fascicolele anterioare ale deltoidului, tricepsul, muschii antebratului. In general folosim acest plan inclinat (aprox. 40-45grade) pentru a dezvolta musculatura superioara a muschiului pectoral, deci pe tot parcursul miscarii bara va cobori la nivelul claviculei. Distanta de apucare a barei poate fi mijlocie sau larga in functie de scopul propus.


Ridicarea si coborarea bratelor prin inainte lateral cu gantere sau fluturari cu gantere. Exercitiul se poate executa si pe plan inclinat(30-35grade). Din stand culcat orizontal se executa ridicarea bratelor si coborarea lor; miscarea se executa pe tot parcursul cu bratele indoite din coate lasand senzatia ca am vrea sa imbratisam un copac. Pe tot parcursul miscarii palmele privesc fata in fata.


Ridicarea si coborarea bratelor prin inainte din culcat orizontal. Exercitiul se mai numeste si ''pull-over''. Din culcat pe spate se duc greutatile deasupra capului prin inainte. Dezvolta musculatura pectoralului, deltoidului, bicepsul, tricepsul. Este un excelent exercitiu pentru ca dezvolta si marirea cutiei toracice in special persoanelor de pana la 19 ani.


Ridicarea si coborarea bratelor prin inainte din culcat orizontal. Acelasi exercitiu ca mai sus dar efectuat cu o singura gantera tinuta cu ambele maini.

1 comentarii:

Anonim spunea...

Foarte util

Trimiteți un comentariu

 
Despre noi | Contact | Facebook | Home