Culturismul pentru femei

Cercetarile si experimentele efectuate arata ca, culturismul se poate practica si de catre femei. Exercitiile culturiste intretin sanatatea, asigura un tonus muscular bun si ajuta femeilor sa-si recapete dupa nastere in scurt timp, formele. De aceea este gresita ideea care sustine ca femeile devin musculoase, "primind un aspect masculin". Practica a aratat ca femeile care efectueaza exercitii cu greutati, isi intaresc sanatatea si isi dezvolta un fizic armonios si bine proportionat.
Un program de antrenament inteligent conceput si combinat cu un regim alimentar adecvat, pot face minuni in cazul oricarei siluete. Mentionam ca nu trebuie sa se foloseasca doar exercitii cu greutati foarte usoare.
Numarul de exercitii va fi de 6 pana la 8 si se vor efectua de 3-4 ori pe saptamana. Repetarile vor fi in numar de 10-15  in raport cu particularitatile individuale. Prin aceste exercitii vom putea corecta un bust de mici dimensiuni, o talie prea groasa sau soldurile prea late si prin alimentatie vom reusi sa subtiem talia pana la dimensiunile dorite. De asemenea vom putea rezolva asimetria dintre soldurile prea late si umerii prea ingusti. In principiu, exercitiile culturiste care se vor folosii in antrenamentul feminin sunt aceleasi cu cele folosite de catre barbati in culturism, dar bineinteles greutatea de lucru va fi diferita si cateodata numarul de serii si repetari, in functie de scopul propus.
Iata acum un program de antrenament structurat pe trei zile:

Luni
-alergare pe banda rulanta(pista stationara) 12-15 min.
-abdomen  3 exercitii
-solduri  1 exercitiu
-coapse   2 exercitii
-biceps femural  1 exercitiu
-gambe  1 exercitiu
-spate inferior  1 exercitiu

Marti - pauza 

Miercuri
-bicicleta stationara  15-20 min.
-piept  2 exercitii
-umeri  2 exercitii
-spate  2 exercitii
-biceps brahial  1 exercitiu
-triceps brahial  2 exercitii
-stretching  10-15 min.

Joi - pauza 

Vineri
-alergare pe banda rulanta  10 min.
-stepper  5 min.
-fesieri  1 exercitiu
-solduri  1 exercitiu
-abductori, adductori  1 exercitiu
-piept  1 exercitiu
-umeri  1 exercitiu
-abdomen  2 exercitii

Sambata, Duminica - pauza 

Nota: Acesta este un exemplu de program orientativ, intr-un ciclu de 3 zile lucru si 3 zile pauza. Se pot folosi si alte tipuri de programe sub alte combinatii de zile( ex: luni - marti antrenament; miercuri pauza; joi - vineri  antrenament; sambata - duminica pauza), si sub alte combinatii de exercitii si grupe musculare pe antrenament.

7 comentarii:

Unknown spunea...
Acest comentariu a fost eliminat de autor.
Unknown spunea...

Multor femei cand aud de culturism le vin in minte acei sportivi culturisti cu muschi mari,si se sperie putin crezand ca daca si ele fac exercitii cu greutati ajung sa-si "umfle" prea mult muschii..,ceea ce nu este adevarat

Adrianne spunea...

Sunt de acord cu tine Daniel,si eu fac exercitii cu greutati si nu este niciun pericol atata timp cat exercitiile sunt executate corect si fara greutati prea mari.

Anonim spunea...

Nu inteleg de ce sa se "sperie" unele femei daca fac culturism..,cred ca mai de graba cele care nu fac niciun sport ar trebui sa se "sperie"!!

Anonim spunea...

cred k sunt o persoana prea tanara si imi doresc foarte mult sa fac culturism si nu vad nimik rau in asata ...dar cei din jurul meu ma vad "o nebuna.un barabat"..

Anonim spunea...

Dragele mele nu va fie frica faceti sala de forta si mereu veti fi in forma

Paola spunea...

De fapt culturismul este denumirea generala a acestui sport care cuprinde ambele sexe..poate de aici isi fac "probleme" unele fete sa nu devina musculoase ca si barbatii..dar daca este sa ne luam strict la noi femeile care facem acest sport pentru a avea un tonus muscular, pentru a slabi, a ne mentine in forma, si nu de-al face in mod profesionist, acest lucru se numeste fitness.

Trimiteți un comentariu

 
Despre noi | Contact | Facebook | Home