Fitness-ul

1.Ce este fitness-ul
2.Influenta fitness-ului asupra organismului
3.Cum poate corecta fitness-ul anumite deformari osoase si anumite asimetrii ale segmentelor corpului
4.De la ce varsta se poate incepe initierea in domeniul fitness-ului (bodybuilding-ului)
5.Importanta exercitiilor fizice in cazul durerilor de spate, lumbago, sciatica, hernie de disc(gr I,II,III), osteoartritei, artritei reumatoide
6.De ce avem nevoie de antrenor de fitness
 
1.Ce este fitness-ul
Fitness-ul este o forma fizica de antrenament care se refera la constructia corpului.

2.Influenta fitness-ului asupra organismului
- intareste intreg aparatul locomotor- oasele, ligamentele, tendoanele, devin mai solide
- imbunatateste activitatea inimii
- regleaza metabolismul corpului
- aparatele corpului : circulator, respirator, excretor, lucreaza mai bine
- asigura tonicitatea  musculaturii
- ajuta femeilor sa-si recapete dupa nastere in scurt timp formele
- continutul de glucoza din sange devine mai stabil
- respiratia devine mai profunda
- asigura pierderea tesutului adipos
- combate si elimina celulita

3.Cum poate corecta fitness-ul anumite deformari osoase si anumite asimetrii ale segmentelor corpului
Prin efectuarea corecta a exercitiilor de tip fitness putem acoperi unele deformari ale structurii osoase, cum este cazul omoplatilor sau a sternului iesit; putem corecta un bust de mici dimensiuni, o talie prea groasa sau soldurile prea late.
De asemenea vom putea rezolva asimetria dintre soldurile prea late si umerii prea ingusti.

4.De la ce varsta se poate incepe initierea in domeniul fitness-ului (bodybuilding-ului)Se poate incepe inca din perioada pubertara (10-13 ani), pentru a evita sedentarismul si obezitatea, si pana la batranete. Mentionam importanta pe care o are antrenorul in initierea sportivului!

5.Importanta exercitiilor fizice in cazul durerilor de spate, lumbago, sciatica, hernie de disc(gr I,II,III), osteoartritei, artritei reumatoide.
Exercitiul fizic specific are o foarte mare importanta in prevenirea si ameliorarea durerilor de spate, sciaticii, lombalgiei.. Aceste exercitii ne asigura o "centura a corpului" puternica si o coloana vertebrala puternica sustinuta de catre muschi (paravertebrali, erectori spinali, abdominali). De asemenea in cazul afectiunilor reumatice importanta exercitiilor fizice specifice este esentiala, ele asigurandu-ne o mobilitate mai mare in articulatii, o intarire a tendoanelor si ligamentelor precum si mentinerea unui tonus muscular important al muschilor adiacenti articulatiilor. Mentionam ca in cazul acestei categorii este foarte important sa fiti asistati de personal calificat in alcatuirea si efectuarea unui program individualizat specific fiecarui individ si fiecarei afectiuni in parte!

6.De ce avem nevoie de antrenor de fitness
Importanta antrenorului in cazul persoanelor care vor sa se initieze in domeniul fitnesului este esentiala. Ne asigura un fundament, o baza in ceea ce priveste exercitiile care trebuiesc efectuate in stilul corect de executie, pentru o maxima eficienta si pentru a evita posibilele accidentari care pot apare ca urmare a unui stil de executie incorect. De asemenea instructorul sportiv ne asigura un necesar de cunostinte de nutritie, dieta, fie ca este vorba de reducerea tesutului adipos, reducerea kilogramelor sau cresterea in masa musculara.

0 comentarii:

Trimiteți un comentariu

 
Despre noi | Contact | Facebook | Home