TESTAREA CARDIOPULMONARA LA EFORT

Testul de efort cardiopulmonar este un test extrem de sensibil, un test de stres non-invaziv. Este considerat un test de stres pentru ca exercitiul streseaza sistemul corporal facandu-l mai rapid si mai puternic.
Testarea cardiopulmonara evalueaza cat de bine raspund inima, plamanii, muschii dumneavoastra la efort, dar si limitarile acestora. Inima si plamanii lucreaza impreuna pentru a furniza oxigen la muschi, in cazul in care acesta este folosit pentru a face energie si pentru a elimina dioxidul de carbon din organism. Acest sistem cardio masoara cantitatea de O2 pe care o foloseste corpul dumneavoastra si cea de CO2 pe care o produce, modul de respiratie, electrocardiograma (EKG) la efort in timpul mersului pe bicicleta.
Testul se bazeaza pe principiul ca in cursul unui efort fizic intens se poate evidentia o rezerva cardiopulmonara anormala deoarece necesarul metabolic crescut depaseste limitele raspunsului normal sistemic.

Indicatiile testarii la efort:
- evaluarea subiectilor cu boli cardiovasculare, insuficienta cardiaca
- evaluarea subiectilor cu boli respiratorii, BPOC
- evaluarea unei intolerante la exercitiul fizic al subiectilor
- prescriptia si recomandarea exercitiului fizic pentru recuperarea pulmonara
- evaluarea gradului de disabilitate al subiectilor
- evaluarea subiectilor cu transplante de plamani, cord.

Recomandam tuturor celor care vor sa inceapa un program de exercitii fizice (indiferent de scopul acestora), efectuarea in prealabil a unui test cardiopulmonar (EKG la efort) pentru a se observa nivelul individual de moment al functiilor organismului in efort.

 
Despre noi | Contact | Facebook | Home